Om oss

Hvorfor Jonas og Julia?

Vi startet dette selskapet fordi vi elsker mat. Da Marianne ble gravid med sitt første barn, Julia, brukte hun måneder på å utforske ernæring. Hva er vel viktigere enn hva den lille i magen skulle spise? Hva er bra for oss, og hva bør man styre unna? Hun fant at ernæring de første 1000 dagene i barnas liv anses som den viktigste og mest påvirkelige faktoren i utvikling deres.

Jakten på den beste barnematen

Mariannes beste venninne, Sabrina, hadde selv to barn, Amalie og Jonas. Sabrina hadde aldri funnet mat i butikken hun ville gi sine barn, så hun startet tidlig med å finne opp egne retter som barna likte. Marianne erfarte det samme som Sabrina. Det var ikke enkelt å finne mat som barna likte, som ikke hadde blitt laget før babyen ble født og som ga samme smak som innholdet i maten skulle tilsi. Hvorfor laget ingen fersk og norskprodusert barnemat?

Jonas og Julia blir til!

Marianne og Sabrina ønsket å tilby dette til flere som i likhet med dem hadde travle hverdager. Hverdager hvor det å selv lage fersk baby- og barnemat ble vanskelig og hvor det var langt viktigere å bruke tiden sammen med babyen eller barnet – fremfor å lage mat hele dagen. Til tross for overveldende forskning, er dagligvarebutikkene fylt med mye annet enn sunn og fersk mat. På 100 år er babymat fortsatt en hyllevare som er sterkt bearbeidet, med mye sukker og lite næring. Duoen ble opprørte, de ble inspirerte og de startet Jonas og Julia – oppkalt etter barna deres.

La oss inspirere deg og bidra til en enklere og sunnere hverdag

WHO anbefaler morsmelk som eneste ernæring de første 6 månedene. Jonas&Julia støtter dette og tror amming sammen med innføring av variert kosthold etter råd fra helsestasjon/lege er viktig. Enten du vil bruke oss til alle måltidene til barnet ditt eller bare noen, håper vi at innholdet og produktene våre inspirerer deg på en måte som kan gjøre livet litt enklere og sunnere. La oss oppdra en sunnere generasjon sammen!